Η αγάπη μας για τα παιδιά και η κοινή επαγγελματική μας πορεία στο χώρο της ειδικής εκπαίδευσης, στον δημόσιο και ιδιωτικό τομέα, αποτέλεσαν το έναυσμα για να οραματιστούμε έναν χώρο που θα φιλοξενεί τους μικρούς μας φίλους, στον οποίο ο σεβασμός, η αγάπη και η εν συναίσθηση για τις δυσκολίες που αντιμετωπίζουν τόσο τα ίδια όσο και οι οικογένειες τους, θα είναι οι θεμέλιοι λίθοι για τη δημιουργία και τη λειτουργία του.  Ως εργαζόμενες σε δημόσιους και ιδιωτικούς φορείς της ειδικής αγωγής, στους τομείς της παιδοψυχολογίας και του ειδικού παιδαγωγικού, είχαμε την ευκαιρία  να γνωρίσουμε αξιόλογους θεραπευτές της Ψυχής, της Μάθησης, του Λόγου και του Έργου αρκετοί εκ των οποίων ανήκουν πλέον στην οικογένεια μας. Μοιραστήκαμε μαζί τους το όνειρο  για τη δημιουργία ενός χώρου όπου θα αγκαλιάζει τις δυνατότητες  του παιδιού, θα του προσφέρει συναισθηματική ασφάλεια και αποδοχή παρέχοντας στους μικρούς μας φίλους  τη δυνατότητα να εξελιχθούν σε προσωπικό και κοινωνικό επίπεδο. Η σκέψη να δημιουργήσουμε ένα Κέντρο θεραπειών που θα ενσωματώνει τα σύγχρονα ψηφιακά μέσα στα παιδαγωγικά και μαθησιακά μας προγράμματα έγινε ο κύριος στόχος αυτού του εγχειρήματος, ώστε η μάθηση και η εξέλιξη να γίνεται συναρπαστική τόσο για τα παιδιά όσο και για εμάς. Αρωγοί μας σε όλη αυτή την προσπάθεια στάθηκαν οι οικογένειες και οι φίλοι μας αλλά πάνω από όλα το πάθος για τη δουλειά μας.

Το ψυχοπαιδαγωγικό κέντρο ειδικών θεραπειών ΑλληλεπίΔραση είναι ένας καινούριος και φιλόξενος χώρος ειδικής διαπαιδαγώγησης και μάθησης που δραστηριοποιείται στο Περιστέρι αλλά και τις ευρύτερες περιοχές. Όλοι εμείς  οι θεραπευτές, με πολυετή εμπειρία και συνεχή επιστημονική κατάρτιση στις αναπτυξιακές δυσκολίες του παιδιού, είμαστε στη διάθεση σας για να αντιμετωπίσουμε με σεβασμό και υπευθυνότητα το δικό σας πρόβλημα. Μα πάνω από όλα έχουμε μια μεγάλη ΑΓΚΑΛΙΑ  για τους μικρούς μας φίλους.

Η Αλληλεπίδραση είναι ένας σύγχρονος και χωροταξικά διαμορφωμένος χώρος ώστε να είναι φιλικός προς τα παιδιά και τους γονείς τους. Είναι ένα πρωτοποριακό κέντρο Λόγου, Μάθησης και ψυχολογικής υποστήριξης για όλη την οικογένεια  με κύριο στόχο την:
– Αξιολόγηση
– Πρόγνωση
– Αποκατάσταση Διαταραχών Λόγου
– Επικοινωνία Μάθησης
– Οργάνωση και Εκτέλεση Καθημερινών Δραστηριοτήτων Κίνησης
– Γραφής
– Ανάγνωσης
– Παιχνιδιού και
– κοινωνικών Δεξιοτήτων.

Ο χώρος μας πληρεί όλες τις προδιαγραφές, ώστε το παιδί αλλά και οι θεραπευτές να νιώθουν οικεία σε αυτόν. Έχει εξοπλιστεί με τεχνολογικά μέσα και σύγχρονα  θεραπευτικά εργαλεία ώστε η μάθηση να γίνεται ενδιαφέρουσα και πολύ διασκεδαστική. Χρησιμοποιώντας τη τεχνολογία, μας δίνεται η δυνατότητα να οργανώσουμε και να υλοποιήσουμε μια πρωτοποριακή μέθοδο αγωγής και μάθησης προσαρμοσμένη στις ανάγκες των μικρών μας φίλων. Η ομάδα των θεραπευτών είναι πλήρως καταρτισμένη και εξοικειωμένη με τους σύγχρονους τρόπους αξιολόγησης, πρόληψης και αποκατάστασης οποιωνδήποτε δυσκολίων αντιμετωπίζουν οι φίλοι μας.

 

Στόχος όλων των προγραμμάτων μας, ατομικών και ομαδικών, είναι η αυτονομία των μικρών μας φίλων  στο κοινωνικό και στο σχολικό τους περιβάλλον και η σωστή διαχείριση των δυσκολιών που θα αντιμετωπίσουν  σε αυτά. Για αυτό το λόγο είμαστε σε συνεχή επικοινωνία και συνεργασία με το σχολείο και την οικογένεια.

Σε τι διαφέρουμε

Έμφαση στον ψηφιακό κόσμο

Τα ψηφιακά μέσα προσελκύουν το ενδιαφέρον των παιδιών, όλων των ηλικιών, αφού πλέον έχουν γίνει μέρος της καθημερινότητας τους. Ταυτόχρονα είναι  πολύτιμα εργαλεία για τον εκπαιδευτικό γιατί προσδίδουν στη διαδικασία της εκπαίδευσης μεγαλύτερο βαθμό συνεργατικότητας, συντελούν θετικά στην απόκτηση προσωπικού ρυθμού μάθησης και επεξεργασίας των πληροφοριών και δημιουργικότητας στον τρόπο εργασίας των παιδιών. Με τη χρήση των ψηφιακών μέσων όπως οθόνη αφής, VR γυαλιά εικονικής πραγματικότητας και 3D printer μπορούμε να κάνουμε την μάθηση  και την ειδική αγωγή ευχάριστη, διασκεδαστική και πιο αποτελεσματική. Έχουμε αντικαταστήσει τις γραπτές ασκήσεις εμπέδωσης των σχολικών μαθημάτων με ψηφιακά παιχνίδια γλώσσας, μαθηματικών κ.α, χρησιμοποιούμε VR γυαλιά για να μεταφέρουμε το παιδί  σε εικονικά περιβάλλοντα μάθησης, όπου τους δίνεται η δυνατότητα να εξερευνήσουν πράγματα και στοιχεία που μελετούν ή να τα γνωρίσουν για πρώτη φόρα, κάνοντας με αυτόν τον τρόπο αυτό το ταξίδι της μάθησης συναρπαστικό. Τέλος, οι μικροί μας φίλοι έρχονται σε  επαφή με την 3D τεχνολογία εκτύπωσης, που τους διευκολύνει στην  εκμάθηση, αφού μπορούν να απεικονίζουν τη θεωρία με πιο παραστατικό τρόπο, αναπτύσσουν την κρίση και την παρατηρητικότητά τους, προάγοντας, επίσης, την ομαδικότητα καθώς είναι απαραίτητη η συνεργασία παιδιού και εκπαιδευτικού για τη δημιουργία ενός 3D αντικειμένου και το πιο σημαντικό:το μάθημα γίνεται ΠΑΙΧΝΙΔΙ.

εικονα υπολογιστη
σε τι διαφερουμε